عدد المساهمات : 120 تاريخ التسجيل : 30/07/2010 العمر : 33 الموقع : https://the-lovers.ahlamontada.com
موضوع: اطباق سمك بالصور الأحد أغسطس 15, 2010 6:09 am
..بسم الله..
**السمك بالزيت والليمون:[size=16]
..المقادير:
-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن (أنا أستخدمت الدنيس) -تتبيله الثوم واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن (ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه+كمون+ملح+عصير ليمونه) -ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي" -نص م ص كركم
..الطريقه:
-تعمل شقوق في السمكه من الخارج .. وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج -يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر..
-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها فعلا وده طبعا غلط) -ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب -تصب مره أخري في أناء التحمير ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه -تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج .
**السمك السنجاري:
..المقادير:
- سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم طوليا من الرأس "اكلة اسكندرانيه وعجبتني وشفت أمى الله يبارك فيها بتعملها" وطريقه تانيه وهي اللي كانت بتعملها قبل كده كانت بتنظف السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن السمكه -طماطم وبصل مقطع مكعبات -تتبيله الثوم -عصير ليمون
..الطريقه
-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم والغير مشقوق يتبل من الداخل -يرص خليط البصل واالطماطم علي السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق -يرص في صينيه مدهونه زيت ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو يدخل الفرن ويحمر
**السمك المشوي:
..المقادير :
-سمك بوري أو أي نوع تفضليه -رده (نخاله الدقيق) -ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله
..الطريقه:
-يرش السمك بالرده ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن ( وأحنا بنشويه فالفرن علشان كده مش بعرف أصور الخطوات) -يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير -يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا
**السمك المقلي:
طبعا ماشاء الله كل الناس عارفه طريقته بس ساعات ناس بتسأل بالتحديد عن الطرق التانية ودي طريقتا ويارب تعجبكو
..المقادير:
-كميه سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي) -تتبيله الثوم -زيت للقلي -دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر
..الطريقه:
-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غذير